OVER ONS

OVER ONS

Cursusgevers en assistenten

iPad cursussen:

Mirjam Pieters           0475323125
Frans De Jong
Rein Pijls


Windows cursussen:

Wim Thomassen        0475311383
Ans van Driel
Piet Joosten


Digitale fotografie:

Hub Tonnaer             0654940336
Léon Stroucken
De Seniorenpcdienst
 De geschiedenis 
Meer dan 20 jaar geleden begon de, uit Roermond afkomstige Vincent Mooren zijn computerkennis te delen met mensen, die bij hem om raad kwamen. Daar was onder ouderen zoveel interesse voor, dat er al gauw een computerlokaal werd ingericht om cursussen te geven. 
De SeniorenPCdienst was geboren.
Sinds die tijd is veel veranderd op computergebied. Lag in de beginjaren de nadruk op een kennismaking met een vreemde computer, nu is er een toenemende belangstelling om de nieuwe vaardigheden op iPad en laptop te leren gebruiken.
De SeniorenPCdienst probeert een schakel te zijn, tussen de oudere computergebruiker en deze nieuwe snelle ontwikkelingen.
Op 1 januari 2014 is dhr. Mooren gestopt, maar de SeniorenPCdienst gaat door. Mirjam Pieters en Wim Thomassen hebben het stokje overgenomen.

De huidige groep

De huidige enthousiaste groep helpers telt 7 personen en zij dragen nog steeds hun computerkennis over aan lotgenoten: door senioren voor senioren. Regelmatig ontmoeten de collega's elkaar tijdens het inloopuurtje, waar ze elkaar op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen op laptop en iPad gebied. Tijdens dit inloopuurtje komen (oud) cursisten naar de Velderie, waar gelegenheid is om persoonlijke vragen te stellen over hun cursus, de iPad of laptop.
Alle collega's hebben een grote affiniteit met digitale apparatuur en hebben er veel plezier in om dit over te brengen op leeftijdgenoten.
Zij leren de cursisten omgaan met de nieuwe digitale mogelijkheden, die de maatschappelijke betrokkenheid kunnen vergroten en waaraan menigeen veel plezier zal beleven.

De toekomst 

Nog steeds is er veel belangstelling onder senioren, om ondersteuning te krijgen bij het gebruik van iPad of laptop en digitale camera. Dat is ook heel begrijpelijk, want de ontwikkelingen gaan voor ons senioren vaak veel te snel. 

Daarom vinden we het belangrijk, dat er altijd goed opgeleide senioren klaar staan, om cursisten met raad en daad bij te staan.Wij zouden dan ook graag in contact komen met (jongere) senioren, die we met plezier  willen opleiden, om op den duur het stokje weer van ons over te nemen.
Share by: